divendres, 20 de novembre del 2009

La mà d'Henry. La main de Dieu


A vegades el resultat d'una competició esportiva depén d'un instant, molts esforços i interessos es resolen en segons, i es converteixen en polèmica quan el que ha de decidir sobre la validesa de la jugada és una altra persona com l'àrbitre.
Si tot entrés en un conflicte d'interessos esportius ens mouriem dintre del normal i l'esperat, ara bé quan barrejem els interessos econòmics de l'esport professional la cosa es complica, i quan a sobre hi fiquem els polítics ja podem arribar a fites delirants.
El govern d'Irlanda, per decissió del seu parlament, ha demanat a la FIFA que es repeteixi el partit. Com era d'esperar aquesta a rebutjat la demanda. Ara ho demana la federació irlandesa. I jo em pregunto quantes vegades aquesta federació haurà també rebutjat demandes de repetir partits, en partits que organitza ella? Seguríssim que no les ha acceptades. Les normes del fubol són aixií ens agradin o no, el que hem de fer en tot cas és canviar-les. I el que generalment passa es que aquestes persones que ara criden tant, quan es reuneixen i tenen la possibilitat de canviar les normes no ho fan.
Després el president de la república francesa Sarkozy ha demanat perdó al govern irlandés, però que s'han begut l'enteniment!, és només una competició esportiva no un conflicte bèlic.
I relacionat una mica amb això, el partit de desempat entre Algèria i Egipte, ho qualificaria d'al·lucinant i fora de tota llògica, només uns apunts. 14 morts i 250 ferits en accident de trànsit en les celebracions a Algèria, 146 atacs de cor durant el partit sense cap mort, l'ambaixador d'Algèria a Egipte ha estat retirat en previsió de no patir cap mal, i les relacions institucionals entre tots dos països estan en crisi.
Sense comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada