dijous, 5 de novembre del 2009

La jornada de la Champions

Ahir el R.Madrid va empatar al camp del Milan. Va ser un partit de dos equips vinguts a menys, m'explicaré.
Un en clara decadència com el Milan, amb uns jugadors vells, mancats de motivació, i que ja no poden donar més de sí perquè tot el futbol que tenien a les seves botes ja l'han esgotat. L'altre equip, el R.Madrid, és un equip que busca el seu lloc a Europa entre els millors, un club amb un excel·lent palmarés, però del qual se'n podria parlar molt, cosa que ja faré més endavant. Un club que es pensa que és més del que realment és, i que si no torna a ser el que era, si és que realment alguna vegada ho ha estat, pot tenir greus problemes d'estabilitat tant esportiva com institucional, això que diuen que està manat per "un ser supremo".

El partit en sí no va estar malament, una primera part on el R.Madrid va anar pel partit, va atacar més, i un Milan que no sabies si el que feien era una estratègia o que no podien fer més. A la segona part el joc de R.Madrid va empitjorar i les oportuitats encara que escases van alternar les dues porteries. Una altra cosa va l'actuació arbitral. Intentaré no parlar mai dels àrbitres, del que parlaré serà de les interpretacions que es fan d'aquestes actuacions i basant-me en això ho criticaré, i concretament en aquest partit crec que l'actuació no va ser bona i no va deixar satisfet a ningú, la qual cosa es pot interpretar com a molt dolenta, i perquè no com a bona, que no estiguin contents els equips no vol dir que l'arbitre hagi estat malament, la visió dels equips sempre és molt interessada.
El R.Madrid segueix encara sense un estil de joc propi, l'estil que vol aplicar l'entrenador encara no l'entenen, els jugadors, es mouen pel camp sense coordinació i quan tenen la pilota tot ho basen en la inspiració de les seves individualitats, que forces diners els hi han costat. En relació amb aquest tema, avui encara fan declaracions tot l'entorn madridista suspirant per la tornada de Cristiano Ronaldo, més endavant parlaré d'aquest assumpte. Els veig força nerviosos i molt pressionats.

Avui ha jugat el Barça, un Barça que encara no ens recorda al de la temporada passada. Crec que per dues raons fonamentals, la primera es que encara que fa molt poc que ha començat la temporada els jugadors culés ja han disputat molts partits, i alguns amb molta pressió com ara els de les seleccions, un tema que també queda pendent per més endavant i que és el que em posa més nerviós. El Barça dóna la sensació de que és un equip lent, sense rapidesa física i mental, no dic que estiguin cansats o físicament malament, per Déu si tenen el millor preparador físic del món Paco Seirulo, el meu professor d'INEF, sembla que tants partits i la pressió d'alguns d'aquests els hi han tret frescor al joc blaugrana. I l'altra raó, que pot ser molt discutida ho reconeixo, el factor sort. L'any passat el Barça encara que no jugués bé sempre alguna o altra pilota entrava, no va perdre cap partit a l'últim minut en tota la temporada i en canvi si el va guanyar, recordem Stamfor Bridge, les lesions van respectar l'equip, aquest any per exemple s'ha lesionat Alves que l'any passat no es va perdre cap partit.

El partit d'avui ha estat decepcionant, sobretot si el valores de principi a fi. El Barça ha començat bé, creant ocasions (el pal d'Ibra), dominant, movent la pilota amb molta possessió, en definitiva fent el seu joc, llástima de malbaratar les ocasions de gol. La segona part ha estat diferent, la circulació de pilota no era tan fluida, les perdues de pilota eren més freqüents, i fins i tot els rusos començaven a tenir ocasions de gol, alguna de molt clara. Semblava en algun moment que hi havia impotència dels jugadors, que eren incapaços de trencar la teranyina de l'equip contrari, i acabaven la jugada confiant en la inspiració dels jugadors més virtuosos com ara Messi i Iniesta, que intentaven un u contra tot el món, i pilota perduda.

La cosa encara no està perduda queda molta competició i sabem que aquests jugadors ho faran molt millor com ja han demostrat, sabem que no es relaxaran, que tenen ganes de guanyar, que posaran tot el que tenen, i si fan això i juntant-ho amb la qualitat tornarem a gaudir d'ells.

L'Inter ha guanyat a Kiiv quan perdia a falta de cinc minuts per acabar, això  complica una mica les coses a dues jornades per acabar aquesta fase prèvia de poder quedar campions de grup. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada