dissabte, 29 d’octubre del 2011

L'estafa de les seleccions

No sé si m'agafa molt cremat per tot el que sento al meu voltant de molts temes diferents, la crisi, les multinacionals, els bancs, el centralisme, el Peces Barba, etc.., però tal com vaig dir en l'aterior article, les seleccions fan el que els hi dóna la gana.
La selecció xilena ha convocat a Alexis Sánchez abans de saber si està recuperat de la lesió i sense haver estat donat encara d'alta en el seu equip, el Barça. I ara m'assabento que Amorebieta, jugador de l'Athletic de Bilbao, ahir es va lesionar i en té per dues setmanes, també ha estat convocat per la selecció veneçolana. "Amorebieta convocado por Venezuela pese a su lesión", article del diari As. 


Fins quan els clubs professionals de les millors lligues europees, que és on hi ha els millors jugadors del món, que cobren contractes multimilionaris, es planten davant la UEFA i la FIFA, que són les causants d'aquest desgavell, i els hi donen un ultimatum. O arreglen això o se separen de les federacions, que són un niu de vividors, o formen una o varies lligues professionals europees sense cap vincle amb ningú, com ara l'esport professional americà, NBA per exemple.

Jo dono abans d'aquesta ruptura traumàtica, que és el que realment a mi m'agradaria, una solució que permetria coexistir el futbol professional de clubs i les seleccions, i és una solució que no me la invento, ja existeix en altres esports professionals, com ara el hoquei gel.

La coexistència tracta en que es facin les dues competicions però mai les dues a la vegada, m'explico.
Organitzar ligues professionals de clubs, poden ser a nivell intern de cada país o europees, això fora un altra tema a discutir que podem tractar en un altre article, lligues que foran non-stop, o sigui sense parar, molt intensives, des de que comencen fins que acaben. I per altra banda la FIFA i la UEFA organitzen igualment el seu Mundial i la seva Eurocopa respectivament.
Com es coordina tot això? El Mundial i l'Eurocopa, o el campionat de cada continent, s'alternen cada dos anys, el 2012 hi haurà Eurocopa a Polònia i Ucraïna i el 2014 hi haurà Mundial al Brasil. Fins ara les seleccions que anaven a aquests campionats havien de passar unes lliguetes classificatòries per grups, on jugaven amb seleccions tan poderoses com San Marino o Andorra, sense voler faltar al respecte a aquests països. A més cada mes les seleccions siguin o no oficials, tenen dret a dos partits, la majoria de vegades amb afany recaptatori sigui a la part que sigui del món.
Per evitar tot això crear unes lligues mundials de seleccions, o sigui, organitzar un Mundial A amb les millors seleccions, un Mundial B, i un Mundial C, i així fins que convinguès, i el mateix amb els campionats continentals. I abans de cada Mundial o campionat continental deixar a les seleccions 1 mes de preparació per poder preparar l'equip, fer amistosos, etc.., el que cregui millor cadascú.
Això fent un supòsit posant-li dates en relació al calendari actual de competició, sortiria una cosa semblant a això:
Cada club comença la pretemporada a l'agost, a mitjans més o menys, tenint en compte el mes de vacances dels jugadors.
La temporada comença al setembre i acaba a finals d'abril. Tenint en compte que una lliga de 20 equips són 38 jornades, hi ha temps suficient per fer tots els partits.
A principis de maig les seleccions comencen la seva preparació, entrenaments, partitis amistosos, etc..
I els campionats (Mundial, Eurocopa, etc..), comencen a mitjans juny fins que acabin abans del 10 de juliol, en 3 setmanes es pot organitzar un campionat de seleccions, per exemple l'Eurocopa del 2012 es farà del 8 de juny a l'1 de juliol.

Crec que amb això es soluciona tot aquest problema, tothom cedeix en part quota mediàtica, però ningú es queda sense fer el que vol, i si sap administrar bé el temps que disposa en exclusiva pot treure força rèdit de tot això.  L'única pega a aquest calendari fora la Copa d'Àfrica que la volen fer durant el mes de gener, suposem per la calor de l'estiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada