dilluns, 5 de març del 2012

Els comités

El Comitè Tècnic d'àrbitres dirigit per l'ex-col·legiat Sànchez Arminio ha decidit denunciar a Gerard Piqué per les declaracions que va fer el jugador al final del partit contra l'Sporting de Gijón al Camp Nou, en el qual el jugador va ser expulsat amb targeta roja directa després de fer falta a un jugador de l'Sporting quan es dirigia cap a l'àrea amb la pilota controlada i l'àrbitre va considerar que ell era l'últim defensor.


Un cop acabat el partit Gerard Piqué va fer les següents declaracions:

"En el descanso le dije al arbitro que era penalti a Keita y él se la ha guardado, parece que se lo ha tomado mal.  Tengo la sensación de que ha habido premeditación, a la mínima excusa te la hacen y me ha enseñado la roja".


Les declaracions del jugador no estan bé, això és evident, els jugadors no han de passar a jutjar la tasca dels àrbitres, però hi ha coses que donen que pensar, i no pel que fan els àrbitres, que s'ha d'entendre en el context i el moment en que es fan. El problema és quan l'anàlisi ve en fred, després del partit, fins i tot dies després, quan els encarregats de jutjar possibles coses que han ocorregut durant els partits, dóna la sensació que hi ha que es passen per alt i d'altres que no se'n deixen passar cap.


Recordem la imatge de Mourinho al pàrquing del Camp Nou en la passada eliminatòria de Copa del Rei, en la trepitjada de Pepe a Messi, i perquè no diguin que sempre es compara amb el R.Madrid les declaracions de Roberto Soldado després del partit València-Barça, també de la Copa del Rei, en que va haver una jugada polèmica que Pinto va tocar la pilota fora de l'àrea amb les mans, y el jugador després del partit va declarar: "Lo he visto bien y el àrbitro no lo ha querido pitar".


Totes les declaracions i els actes que es fan fora dels partits, o bé totes les accions punibles que es fan al terreny de joc i malgrat ser evidents no han estat castigades per l'àrbitre, que és evident que no ho pot controlar tot, i hi ha coses que se li poden escapar. 
 Hi ha dues maneres possibles d'actuar, o bé no s'actua sobre cap, o bé s'actua sobre totes, perquè si no ja entrem en els greuges comparatius.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada