dimarts, 16 de febrer del 2010

Les lesions del Barça

Permeteu que en aquest tema doni la meva opinió encara que en aquest bloc la filosofia no és donar opinions sinó criticar les que fan els altres, intentant fer veure les tonteries que s'arriben a dir fins i tot arribant a vegades a la paranoia. Crec que en la meva condició de llicenciat d'Educació Física i amb anys d'experiència en aquest camp encara que en un altra esport com el bàsquet, puc donar la meva opinió.
La veritat és que si busquem una explicació llógica serà difícil que ens posem d'acord. Segur que a partit d'ara s'escriuran moltes coses, algunes interessades, i moltes amb males intencions intentant desestabilitzar la nau barcelonista.
Segons la meva experiència i veient i coneixent una mica el tema crec que no ens hem de posar nerviosos, primera per qué crec que el Barça té suficient planter per fer fornt a aquests inconvenients i segon per què segur que ho superarem i al final de temporada ho recordarem com una anècdota més.
El meu consell és sobretot paciència i no alarmar-se, estudiar i esbrinar les raons per les quals es pot haver donat aquest cúmul de casualitats sí, però sense fer soroll, i intentar treure conclusions positives i experiències per intentar que si alguna cosa no ha estat prou efectiva, que no vol dir que hagi estat malament,  no la tornem a repetir o la modifiquem.
Teories han sortit moltes, però mai harien de ser per dubtar de la capacitat dels professionals que conec que  són de primer nivell dels millors del món, i pels resultats ens atenem, sinó només cal recordar la temporada passada, el rendiment físic de l'equip durant tota la temporada i el número de lesions que van tenir. Jo penso que entra dintre del camp de les casulitats, mai dels despropòsits, encara que reconec que és difícil d'acceptar, també hi podem afegir un petit canvi d'hàbits en els jugadors al quedar eliminats de la Copa del Rei i la rutina d'entrenaments i partits ha canviat, hi ha gent que ha dit que s'ha aprofitat aquesta disminució de partits per augmentar la càrrega de treball en els entrenaments, però jo no crec que aquest hagi estat el cas per què si això fos així sí que voldria dir que no s'han administrat bé i coneixent els professionals del Barça ho poso en dubte. També podem incloure que els jugadors s'hagin relaxat i la tensió als entrenaments hagi baixat i llavors el seu estat de forma no sigui el millor i al forçar arribin les lesions, però també ho poso en dubte pel nivell de professionalitat i compromís del grup de futbolistes que té el Barça en l'actualitat, i a més crec que Pep Guardiola no ho permetria. Una altra tèsis és la sobrecàrrega de partits ha tinguts els seus efectes negatius ara, però jo també ho posos en dubte, ja que és molta casualitat que tots hagin aparescut justament en un període de temps tan curt com una setmana, potser sí que això es podria dir en el cas dels jugadors africans, Keita i Touré,  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada