dijous, 3 de juny del 2010

L'efecte Mou

Sempre m'ha fet molta gràcia quan a les presentacions dels fitxatges del R.Madrid es diu dels jugadors que sempre han somiat jugar en el R.Madrid i que és un jugador que ha nascut per jugar amb ells.


Però ara amb els últims fitxatges que han fet dels portuguesos Cristiano Ronaldo i Mourinho ja m'ho començo a creure jo també. El que em pregunto és si Mourinho no hagués guanyat la Champions i  sobretot eliminat el Barça, també l'haurien fitxat?  No ho sé, això no es pot assegurar, però penso que el que han buscat és un efecte anti-Barça.
Florentino, el ser superior, sempre busca cops d'efecte mediàtic i ara sembla que veient que ni fitxant els millors jugadors que hi ha al mercat s'aconsegueix un equip campió, i ara estanyament al que sempre ha fet el R.Madrid el galàctic serà l'entrenador, Mourinho, un personatge particular com ningú. Diuen que és un guanyador, però sabrà el R.Madrid i la seva afició aguantar les moltes vegades que el seu equip fagi un joc aburrit i poc virtuós, l'exemple el tenen en Capello que els va fer guanyar dues lligues però l'entrenador va acabar marxant. Sabran aguantar les seves sortides de tó amb la premsa, a Itàlia portava mesos que no feia rodes de premsa. Diuen que a Anglaterra, els que ara li troben totes les virtuts i que veurem que diran d'aquí a 4 o 5 mesos, va fer bon futbol i que no va tenir problemes amb ningú, i jo els hi diria que a les illes britàniques el tracte amb els entrenadors és molt diferent a aquí, se'ls deixa treballar, es valora la seva feina i els aficionats sempre estan amb el seu entrenador, a més el futbol britànic és molt de lluita, poc elaborat i molt directe, i el futbol del Chelsea que jo recordi tenia molt d'aquestes característiques i en aquelles recordades eliminatòries amb el Barça sempre era aquest el que tenia el domini del joc i de la possessió de la pilota.
No ho sé potser tot a canviat tant en aquest R.Madrid que el que només val és guanyar

El R.Madrid històricament sempre ha basat els seus triomfs amb els jugadors estrelles més que en l'equip i la direcció de l'entrenador
Per últim us passo l'enllaç a un article d'un periodista antic jugador del R.Madrid de bàsquet,  Juan Manuel López Iturriaga, que dóna la seva opinió sobre el fitxatge, no gaire de l'agrat dels que raspallen a Florentino Pérez, però que concorda molt amb el que penso. A la zona de Blogs de la web del diari El País Iturriaga hi té un bloc que s'anomena "El Blog del Palomero", un bloc d'esports força interessant amb un sentit crític molt bó, gens apassionat i a vegades sarcàtic, on el passat 31 de maig va escriure el següent article titulat "Que vivan los novios". Sota el meu criteri un article quasi perfecte que descriu exactament les raons d'aquest nou culebró mediàtic-esportiu. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada